Acasă Actualitate Acțiuni de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19

Acțiuni de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19

800
0

Polițiștii harghiteni au intensificat acțiunile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi cu autoritățile publice cu atribuții în domeniu. Pe raza județului Harghita, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, peste 170 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de circa 30.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita

În ultimele 24 de ore, polițiștii harghiteni au intensificat activitățile de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialiştii altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 91 de unităţi economice şi 136 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare. De asemenea, au fost verificate 78 de mijloace de transport şi au fost legitimate aproximativ 1.150 de persoane, constatându-se că 167 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală. Totodată, au fost efectuate 111 verificări privind respectarea măsurilor de izolare, iar alte 410 verificări au fost efectuate cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 174 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 167 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și 7 pentru organizarea de activități în spații pentru care au fost instituite interdicții/restricții, toate în context COVID-19, în cuantum total de 29.250 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here