Acasă Actualitate „Carte, cinste cui te-a scris”!

„Carte, cinste cui te-a scris”!

455
0

În data de 18 mai, filiala Harghita a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” organizează, la Miercurea Ciuc, cu sprijinul generos al Editurii Creator din Brașov, un eveniment de marcă, cu titlul „Carte, cinste cui te-a scris”, în cadrul căruia vor fi derulate mai multe momente culturale, cu participarea unor personalități.

Vremurile pe care le trăim sunt pline de provocări, care pun la încercare societatea românească și pe noi toți. Pentru a le face față trebuie să fim pregătiți, individual și ca societate, să ne ancorăm într-un sistem de valori sănătos care să permită și să asigure dăinuirea noastră, construit pe autenticitate, dar în același timp să ne dea posibilitatea să înțelegem și chiar să stăpânim complexitatea vremurilor și a evenimentelor care vin peste noi.

În jurul acestei concepții a fost construită activitatea din 18 mai, sens în care vor susține prezentări și lansări de carte Gabriel Socaciu, specialist în dezvoltare personală, Claudia Motea, actor, regizor, dramaturg (care va avea un moment deosebit, centrat pe personalitatea lui Constantin Brâncuși), evenimentul încheindu-se prin lansarea cărții „Stăpânirea complexității” și conferința intitulată „Identitate, suveranitate națională și ordinea mondială”, avându-l ca invitat pe domnul Andrei Marga, profesor universitar, filozof, politolog, fost ministru de externe și al educației, rector al UBB Cluj, laureat al premiului Herder.

De-altfel, toți cei interesați de carte vor putea achiziționa titluri ale Editurii Creator (fosta Editura Libris), începând cu orele 12, în holul hotelului Fenyo&SPA din Miercurea Ciuc, unde se va organiza, în acest sens, o zonă special dedicată.

Expunerile celor 3 invitați vor începe la orele 16, cu cea a domnului Gabriel Socaciu, urmată, la orele 17, de cea susținută de Claudia Motea.

La orele 18 va debuta conferința susținută de domnul Andrei Marga, o personalitate a vremurilor noastre, care, cu siguranță, va suscita un  interes deosebit.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

Vă invităm și vă așteptăm să fim împreună la un moment de valoare culturală deosebită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here