Acasă Actualitate Harghita – 309 persoane infectate cu COVID-19!

Harghita – 309 persoane infectate cu COVID-19!

1217
1

Potrivit Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Harghita, la data de 27 iunie 2020, situația epidemiologică privind COVID-19, la nivelul județului Harghita, este următoarea:

–        0 persoane aflate în carantină instituționalizată,

–         1028 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei,

–        593 persoane în autoizolare la domiciliu, în scădere cu 60 în ultimele 24 de ore,

–        10459 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval,

Astfel numărul total de persoane pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu de la începutul perioadei, este de 11052.

          –     În județul Harghita au fost confirmate un număr de 309 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 218 persoane s-au vindecat, 8 persoane decedate, 83 persoane se află internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai pacienților internați în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacții asimptomatici.

Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

În data de 26.06.2020, personalul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au efectuat misiuni de verificare a prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare.

De asemenea, au fost efectuate misiuni de patrulare pentru menținerea măsurilor de ordine publică pe raza unităților administrativ teritoriale, în zona centrelor de carantină şi de izolare;

Solicităm cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

1 COMENTARIU

  1. “In ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențional.”

    Nu stiu daca am vazut macar o data un articol in care sa se spuna ca s-a actionat si in Miercurea Ciuc. Si din cate constat s-ar putea colecta sume frumoase la bugetul statului. Sau sunt alte interese la mijloc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here