Acasă Actualitate Încă o reușită marca Grapini! Conferința „BUCURIA DE A FI PROPRIUL TĂU...

Încă o reușită marca Grapini! Conferința „BUCURIA DE A FI PROPRIUL TĂU STĂPÂN – MESERIA, BRĂȚARĂ DE AUR”!

1121
0

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a organizat, după succesele de la Timișoara, Iași și Brăila, în București caravana umanistă „BUCURIA DE A FI PROPRIUL TĂU STĂPÂN – MESERIA, BRĂȚARĂ DE AUR”, o conferință care s-a desfășurat în sala Himalaya a Hotelului Minerva, conform cronicaromana.net.

Cel mai activ reprezentant al României în Parlamentul European (PE), Maria Grapini, cu o experiență extrem de bogată în mediul de afaceri, cunoscută mai ales pentru demersurile pentru încurajarea tinerilor în a deveni antreprenori, dar și pentru sprijinul necondiționat acordat IMM-urilor, europarlamentarul, împreună cu colegii din cadrul Filialei Sector 3 a PPU (social-liberal), conduși de inimosul președinte Ulise Toader, au reluat șirul conferințelor intitulate „BUCURIA DE A FI PROPRIUL TĂU STĂPÂN – MESERIA, BRĂȚARĂ DE AUR”, evenimente prin care se oferă cât mai multe informații mediului de afaceri în sensul demarării unei afaceri sau calificării într-o meserie.

Invitații acestei sesiuni au fost:

  • Darius Vodă, director General adjunct în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenorialului și Turismului a expus tema „Programe, proiecte, facilitați oferite de instituțiile statului pentru înființarea de noi firme”;
  • Avocatul și președintele executiv al umaniștilor, Daniel Ionașcu, cu tema „Cum să ne apăram drepturile de cetățean?”;
  • Lector univ. dr. Doina Pârcălabu, fost Secretar de Stat în Ministerul Muncii și președinte al Casei Naționale de Pensii Publice – „Viitor în antreprenorialul din România”;
  • Andrei Niță– Expert financiar, Director General la Fondul Emergent de Investiții SA – „Mediul economic românesc în context european: obstacole și oportunități!”.
  • Dr. ing. Dipl., Ulise Toader – „Necesitatea implementării educației antreprenoriale în sistemul de învățământ românesc”.

În cadrul conferinței, s-a mai discutat despre:

  • importanța ca fiecare dintre oameni să își urmeze vocația, să fie „omul potrivit, la locul potrivit”;
  • importanța economică a existenței diversității în meserii;
  • provocările actuale de pe piața muncii.

La final, Maria Grapini a spus: „La Conferința organizată la București „BUCURIA DE A FI PROPRIUL TĂU STĂPÂN – MESERIA, BRĂȚARĂ DE AUR”, am avut ocazia să ascult multe și interesante puncte de vedere din partea participanților la eveniment! Ce bine ar fi dacă guvernanții ar asculta vocea cetățenilor, a celor care contează cu adevărat în această țară! Mulțumesc participanților, mulțumesc inimoasei echipe umaniste din sectorul 3, care m-a sprijinit în organizarea unei conferințe de succes, mulțumesc specialiștilor care au acceptat să prezinte teme de interes public!”

La eveniment au mai participat inventatori de renume, membri marcanți ai PPU (S-L), oameni de afaceri, dar și tineri, în încercarea de a-și crea oportunități de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here