Acasă Actualitate LUCOVIDUL PeNaL!

LUCOVIDUL PeNaL!

2062
0

În aceste zile, asistăm la o mare dezbatere vizavi de numărul deosebit de ridicat de cazuri COVID-19, transmise de autorități. Până în prezent am mers pe mâna autorităților, mai ales că acestea beneficiau de excelenta imagine a dr. Raed Arafat. De aproximativ două săptămâni, mai precis din 27 iunie, de la Instituția Prefectului Județului Harghita, primim zilnic la redacția Harghita Reporter buletinul informativ privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Și așa cum spuneam, toată această tevatură m-a făcut curios și am purces la analizarea buletinelor remise redacției. Și ce am descoperit? O manipulare ordinară a guvernului PeNaL! Dar iată și susținerea acestei afirmații, zic eu, un exemplu elocvent: primul și ultimul buletin informativ primit, respectiv cel din 27 iunie și cel din 12 iulie 2020.   

Așadar, pe 27 iunie, comunicatul Instituției Prefectului Harghita ne informa că: ”În județul Harghita au fost confirmate un număr de 309 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 218 persoane s-au vindecat, 8 persoane decedate, 83 persoane se află internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală”,

iar pe 12 iulie 2020 comunica:”În județul Harghita au fost confirmate un număr de 380 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 291 persoane s-au vindecat, 11 persoane decedate, 78 persoane se află internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală”.

La o simplă adunare și scădere a datelor comunicate, reiese că în data de 27 iunie 2020 în Harghita erau doar 83 de persoane infectate, toate internate în Spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, și nu 309. Deci, o informare mai mare de circa 3,72 de ori față de numărul real!

La data de 12 iulie 2020, numărul celor infectați în Harghita este de doar 78 și nu 380, așa cum ne intoxică guvernul Lucovid. Deci, astăzi, în Harghita suntem pe -5! Doar că PeNaLii lui Orban umflă cifra de infectați aproape de 5 ori, mai exact de 4, 87 ori!

Și de aici se naște întrebarea: De ce fac autoritățile aceste manipulări grosolane?!

Poate de dragul de a-și face plinul cu orice preț, de a ”mulge” cât mai mult. Când situația este una dezastruoasă pot face achiziții directe, netransparente, fără a organiza licitații publice! Astfel pot sifona banul public spre firmele de casă ale PNL, ca mai apoi liderii penali să-și poată trage partea. Exemplele sunt multiple, presa centrală, și nu numai, a făcut nenumărate dezvăluiri în acest sens;

Sau, dându-și seama că nu mai pot reveni la starea de urgență din aprilie-mai sau la restricțiile severe din starea de alertă de acum și realizând că din punct de vedere electoral sunt în cădere liberă, încearcă să arunce totul pe pandemie, iar când mai fumează Cîțu vin cu ”greaua moștenire”!

Însă, PNL-iștii fac greșeala cam a tuturor ocârmuirilor: se cred veșnici la guvernare și consideră că nimeni nu le poate face nimic, mai ales că acum PNL are de partea sa toate instituțiile de forță: Parchet (DNA, DIICOT), Poliție, SRI și, de ce nu, Președinția! și enumerația ar putea continua.

Totuși, Lucovidul și acoliții săi, ar face bine să-și amintească ce a pățit colegul lor de alianță, turnătorul Petrov (pentru neinițiați Băsescu Traian) cu amica lui, Elena Udrea și cu sluga lor, Alina Bica!. După niște ani (până la prescripție!), poate, și ei vor avea parte de un procuror corect și un judecător independent (de servicii), care îi vor ancheta, judeca și condamna la ani grei de pușcărie.

Pentru faptele descrise mai sus, oricând Guvernul și autoritățile pot fi anchetați, judecați și condamnați pentru nerespectarea dispozițiilor art. 404 din Noul cod penal: ”Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Dar până atunci, voi, dragi cititori, trebuie să vă salvați singuri, cu respectarea normelor de igienă.

Așadar, mască bună! Și… multă sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here