Acasă Actualitate OAMENII PE PRIMUL LOC!

OAMENII PE PRIMUL LOC!

1509
0

Pentru prima dată, campania electorală de la localele din acest an, a fost una atipică şi s-a desfășurat după anumite reguli de protecție sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus. În rest, nu prea s-a diferențiat față de cele din anii trecuți. Aceleași promisiuni, aceleași baliverne! Nici județul Harghita sau municipiul Miercurea-Ciuc nu fac excepție! UDMR-ul merge cu același proiect, retrograd, gen Valea Uzului! PNL-ul vine cu propuneri care, fie le-au mai lansat şi în urmă cu patru ani, fie cu soluții inepte, de a asfalta un drum asfaltat (sic!). USR-iștii reiau o temă demult apusă (cea cu cumpărarea de pâine în limba română). Până aici nimic despre oameni, nimic despre comunitate! Iată, însă, că vine surpriza! Una plăcută cei drept. PSD vine cu: OAMENII PE PRIMUL LOC! Cu un program ambițios. Cu o echipă formată din profesioniști. O echipă care combină competența cu tinerețea, dar şi cu experiența!

ȘTERGEREA REALITĂȚII POTRIVIT CĂREIA CIUCUL ESTE O ZONĂ ÎN CARE SUNT BLOCATE INVESTIȚIILE

Sunt câteva aspecte de menționat. Primul şi poate cel mai important: ȘTERGEREA REALITĂȚII POTRIVIT CĂREIA CIUCUL ESTE O ZONĂ ÎN CARE SUNT BLOCATE INVESTIȚIILE, prin valorificarea oportunităților care vor apărea odată cu darea în folosință a Aeroportului Internațional Brașov și a faptului că municipiul Miercurea-Ciuc este situat în centrul țarii (atragerea de investitori străini, amenajarea de parcuri industriale/noduri logistice, grile de impozitare atractive, pistă pentru avioane care să furnizeze servicii de aero-taxi.

O altă soluție care vine în întâmpinarea oamenilor se referă la  IMPLEMENTAREA PRINCIPIILOR SMART CITY ÎN ACTIVITATEA PRIMĂRIEI ȘI CONSILIULUI LOCAL, ce vizează eliminarea birocrației prin simplificarea procedurilor administrative, depunerea și primirea electronică a cererilor și scurtarea timpilor pentru autorizări, precum şi modernizarea, reabilitarea și fluidizarea infrastructurii rutiere (aici trebuie avute în vedere și zonele Szecseny, Șumuleu, Jigodin, Ciba, traficul în municipiu, care se confruntă cu blocaje inadmisibile), construcția de parcări etajate şi/sau subterane.

Şi tot pentru oameni: VALORIFICAREA POTENȚIALULUI TURISTIC AL ZONEI, prin: Dezvoltarea arealului Ciba, Piricske, Harghita-Băi, care deja atrage practicanți ai sporturilor de iarnă din diferite zone ale țării: pârtii de schi, alpine coaster); Reabilitarea zonei de agrement Lacul Șuta; Realizarea unui ștrand municipal, valorificând potențialul apelor minerale; Urbanizarea zonei Szecseny; Realizarea de piste pentru cicloturism; Sprijinirea tuturor inițiativelor și investiților în domeniul sportiv.

Şi, nu în ultimul rând,  UN MUNICIPIU MODERN, EUROPEAN, CARE PRESUPUNE ȘI DESCHDEREA SPRE MULTICULTURALISM, prin asigurarea de activități cultural-artistice care să PERMITĂ accesul locuitorilor, indiferent de naționalitate, la valorile culturii românești (mult mai puțin promovată în zonă). Prin accesul la tradiții și valori culturale diferite ne vom cunoaște mult mai bine, ne vom dezvolta împreună într-o Europă modernă și vom depăși barierele trecutului. 

Ieșiți la vot!

Desigur, cele enumerate mai sus sunt doar câteva dintre ideile celor de la PSD. Rămâne de văzut dacă locuitorii vor agrea aceste proiecte. Luni vom ști cu exactitate care vor fi preferații ciucanilor.

Şi o vorbă de final pentru alegătorii români: Ieșiți la vot! Nu vă luați după minciunile guvernanților. Doar dacă vom ieși cât mai mulți români la vot vom putea să ne facem auziți în consiliul local Miercurea-Ciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here