Acasă Actualitate Președintele AUR Harghita, Viorel Buruș în greva foamei!

Președintele AUR Harghita, Viorel Buruș în greva foamei!

1289
0

de Cora Munteanca și Ilie Sălăjan

Viorel Buruș, angajatul firmei Brink’s, care este și președintele AUR Harghita, a declarat intrarea în greva foamei. Nemulțumirea lui Buruș vine de la faptul că, fără nici o explicație, conducerea societății Brink’s i-a desființat postul. La momentul declanșării grevei foamei, președintele AUR Harghita a afișat mai multe pancarte cu mesaje dure la adresa angajatorului Brink’s: ”ABUZ BRINKS” sau ”SUNTEM = SCLAVI!

”Știind că sunt corect, au desființat postul meu.”

”Am fost ales reprezentant al salariaților pe Centrul de Procesare Brașov, cu punctele de lucru Miercurea – Ciuc, Târgu – Mureș, Sibiu, cu un număr de peste 80 voturi, cu semnături, CNP și toate cele necesare, iar când a aflat conducerea de la București, știind că sunt corect, au desființat postul meu”, a declarat președintele AUR Harghita.

”Ținând cont că eu am mai arătat realitatea și condițiile în care se muncește la această societate, în urma cu peste doi ani, când și atunci mi-au desființat postul, tot pe aceleași criterii, ca și acum, să nu fie ei deranjați.

Vreau sa menționez faptul că, mașinile societății Brinks sunt necorespunzătoare pentru a efectua servicii de transport de bani și alte tipuri de servicii de securitate, unele au și peste un milion de km la bord, sunt putrede, ruginite și uzate peste măsură! Chiar și poliția, la nivel general, a atras atenția că nu corespund și sunt un pericol pe drumurile publice, dar…, ce să vezi, încă trec RAR-ul și obțin ITP-ul. Cum? Deocamdată, mă abțin…

Se muncește peste 14-15 ore pe zi de foarte mulți, câte 4-5 zile pe săptămână, în condițiile menționate, dar necorespunzătoare. Se fură din ore, se schimbă programul cum vor șefii, etc… Dacă cineva încearcă să-și exprime nemulțumirea, în următoarea perioadă se pune presiune și se fac chiar amenințări cu excluderea din firmă.

S-au tăiat sporuri și drepturi salariale, fără a ni le aduce la cunoștință printr-un act adițional, doar abuziv și din propriile lor puteri!”, a conchis Buruș

La doar câteva minute de la anunțarea intrării în greva foamei, la sediul Brink’s din Miercurea – Ciuc, str. Salcâm, nr. 6, au sosit și cei de la ambulanță. Conform documentelor medicale emise de aceștia, președintele AUR Harghita, Viorel Buruș prezenta cefalee intensă, slăbiciune generată  de tensiunea arterială de 208 cu 123, o formă de hipertensiune arteriala severă, cu risc de accident vascular cerebral (AVC). Cu toate acestea, președintele AUR Harghita, Viorel Buruș a refuzat internarea în spital, rezumându-se la a ne declara cu amărăciune: La o așa tensiune și glicemie, firma mă ține afară, în ploaie și frig!

Contactată telefonic, Brink’s România, prin Zsuzsa Koncz – Office Coordinator, ne-a spus următoarele: ”compania nu are nimic de declarat în legătură cu cele menționate de dumneavoastră” (n.r.: în legătură cu intrarea în greva foamei a lui Viorel Buruș).

Brink’s este un operator în gestionarea completă a numerarului, logistică securizată pe bază de rute şi soluții de plată, incluzând transport de numerar, servicii ATM, servicii de gestionare a numerarului (prin externalizare seif, procesarea banilor şi seifuri inteligente) şi transport internațional de obiecte de valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here