Protest spontan la Casa de Pensii Harghita

  362
  0


  Angajații din zeci de case județene de pensii au organizat, joi – 26 octombrie a.c., proteste spontane, fiind nemulțumiți că nu le-au mai crescut salariile de circa 7 ani și că acestea sunt sub nivelul celor din casa națională de pensii.

  Angajații Casei de Pensii Harghita au protestat în fața instituției.

  Salariații Casei Județene de Pensii Harghita sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc la ora actuală. Aceștia cer ca munca să le fie apreciată și, din punct de vedere al salarizării, să nu mai existe discrimanare în rândul funcționarilor publici. Angajații din casele județene solicită să aibă aceleași salarii cu cele din instituția centrală pentru funcții similare.

  Aceștia invocă un proiect de ordonanță de urgență care stabilește că salariile angajaților din Ministerul Finanțelor să fie crescute la nivelul celor de la nivel central. Mai mult, pentru salariații din ANAF și Autoritatea Vamală Română salariile pot fi stabilite prin ordin de ministru, prin derogare de la legea salarizării.

  În acest fel a fost deschisă posibilitatea majorării salariilor, iar angajații caselor de pensii solicită aceleași drepturi pentru toți funcționarii publici, respectiv aplicarea unitară a grilei de salarizare, ceea ce ar conduce, cel puțin, la creșterea veniturilor salariale la nivelul Casei Naționale de Pensii.  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here