Protestele continuă la Casa Județeană de Pensii Harghita

  23
  0

  Așa cum ziarul nostru anunța incă din urmă cu două săptămâni, angajații Casei Județene de Pensii Harghita își continuă protestele.

  Astfel, câteva zeci de angajaţi a Casei Judeţene de Pensii (CJP) Harghita, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) au organizat, miercuri, un protest spontan faţă de nivelul de salarizare, dar şi volumul şi condiţiile de muncă, conform site-lui Agenției Naționale de Știri, agerpres.ro.

  Potrivit Agenției Naționale de știri, protestatarii s-au adunat în faţa sediului Casei Judeţene de Pensii Harghita purtând în mâini pancarte pe care scria: “Nu cerem majorări salariale, ci eliminarea inechităţilor generate tot de clasa politică. Aceeaşi funcţie, aceeaşi familie ocupaţională. Aceeaşi clasă politică să ne găsească rezolvare!”, “Profesioniştii merită respect şi condiţii de muncă adecvate”, “Remunerare corectă, “Tratament echitabil, fără discriminare”, “Angajarea de personal în compartimentele suprasolicitate”, “Condiţii de muncă adecvate, aparatură, aplicaţii informatice, resurse suficiente (umane şi financiare)”.  Reprezentantul salariaţilor de la Casa Judeţeană de Pensii Harghita, Claudiu Sere, a declarat presei că protestul este unul spontan, oamenii reclamând faptul că sunt plătiţi insuficient, că volumul de muncă este foarte mare, motiv pentru care mulţi aleg să părăsească aceste instituţii.

  “Salariaţii au organizat un protest spontan, sindicatul sprijină demersul salariaţilor Casei de Pensii. S-au alăturat şi colegii de la alte instituţii din subordinea Ministerului Muncii şi sperăm, cu ajutorul sindicatului, să ajungem la rezultatele scontate. Mi se pare dureros ca unii să muncească la fel de mult ca alţii şi să primească mult mai puţin, pentru că legea a plecat cu excepţii – excepţii la Finanţe, excepţii la alte instituţii. Gândiţi-vă că de la Casa de Pensii pleacă specialiştii. Rămânem fără oameni din cauza salarizării şi munca e dublă. Sperăm ca Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, să fie alături de noi, de salariaţi. (…) Încă o dată spun: pleacă specialiştii şi ne trezim că suntem nemulţumiţi că nu se fac dosarele de pensionare cum trebuie, pentru că oamenii care ştiu meserie pleacă, pentru că sunt unele dintre cele mai proaste salarii din întreg sistemul bugetar. (…) Şi AJPIS şi AJOFM, toţi ne confruntăm cu lipsă de personal, cu muncă foarte multă pe cap de salariat şi atunci cineva ar trebui să ne bage şi pe noi în seamă şi să ne dea ce merităm, nu cerşim, ne cerem doar drepturile”, a declarat Claudiu Sere.
  Acesta a precizat că miercuri a fost întreruptă activitatea cu publicul timp de o oră la Casa Judeţeană de Pensii, iar protestul va continua şi în zilele următoare.
  “Activitatea cu publicul a Casei de Pensii a fost întreruptă o oră, dar se va recupera. Vom continua până când o să fim băgaţi în seamă sau, poate, acum e şi sindicatul alături de noi, vor fi şi alte forme de protest mai dure”, a spus Claudiu Sere.

  Continuarea o puteți citi pe https://www.agerpres.ro/social/2023/11/15/harghita-protest-spontan-al-angajatilor-de-la-casa-judeteana-de-pensii-ajofm-si-ajpis–1203890

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here