Acasă Actualitate ȘEZĂTOARE LITERAR-MUZICALĂ LA BĂILE TUȘNAD

ȘEZĂTOARE LITERAR-MUZICALĂ LA BĂILE TUȘNAD

826
0

În după amiaza zilei de miercuri 20.09.2023, la hotelul „TUȘNAD” din frumoasa stațiune montană Băile Tușnad, a avut loc o șezătoare literar-muzicală, un eveniment cultural-artistic perpetuat de mai bine de 10 ani, cu o bogată încărcătură sufletească.

Șezătoarea a fost moderată și prezentată de cunoscutul și experimentatul jurnalist Claudiu Sere.

Jurnalistul Claudiu Sere alături de Cora Munteanca

Numerosul auditoriu, format din oaspeți ai hotelului și nu numai, a fost încântat de vocea măiastră și portul popular tradițional al cunoscutei interprete de muzică populară CORA MUNTEANCA, membră sau colaboratoare a unor ansambluri folclorice prestigioase: „Doina al Armatei”, „Ansamblul Folcloric Harghita” sau „Rapsodia Călimanilor”. Activitatea sa artistică, ghidată după propriul motto: „Fără credință și iubire nu se poate!”, conține și un album de culegeri de cântec popular din zona Topliței, intitulat „Munte înalt, cu brazi mărunți”.

Cora Munteanca

Totodată este câștigătoare sau laureată a mai multor festivaluri din țară și străinătate, precum Festivalul concurs al TVR „Floarea din Grădină”, „Crizantema de Aur – Târgoviște“ sau „Maria Tănase – Craiova“.

Spectacolul a fost îmbogățit de privighetoarea muzicii folk din Miercurea-Ciuc, ADRIANA BALOGH, care este și fondatoare a grupului de copii „CHITARA DE CIUC”, unde cu talent și dăruire modelează și îndrumă vocile gingașe.

Duet inedit: Cora Munteanca & Adriana Balogh

La finalul șezătorii, care, așa cum arătam mai sus, dăinuie de peste 10 ani, participanții au dorit să eternizeze momentul printr-o sesiune de autografe și fotografii cu artistele și prezentatorul evenimentului, spunându-ne că au fost deosebit de încântați și că pentru ei a fost o adevărată terapie pentru suflet.

Claudiu Sere, Adriana Balogh, Cora Munteanca alături de spectatori

Felicitări CORA MUNTEANCA, ADRIANA BALOGH și CLAUDIU SERE, membri ai Cenaclului Literar „BUNA VESTIRE” din Miercurea-Ciuc, care prin talent și dăruire promovează valorile culturale, portul și tradițiile românești din zonă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here