Acasă Actualitate „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”

„Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”

140
0

Concursul Național Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Prezentul concep se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și în diaspora românească, înscrise în Programul Național Catehetic Hristos împărtășit copiilor, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini.

„Prețuirea și ajutorarea vârstnicilor sunt expresii ale maturității spirituale și sociale în viața comunității!”

În cadrul proiectului „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” au aplicat și o parte din elevii Colegiului National „Octavian Goga”, coordonați de profesoara de religie Anamaria Cimpoeșu, care au desfășurat o activitate cu tinerii și persoanele vârstnice! În cadrul parteneriatelor dintre Școală – Biserică și Școală – Familie sunt organizate programe ce vizează implicarea celor trei instituții în proiecte de voluntariat!

În acest proiect, d-na profesoară Anamaria Cimpoeșu le vorbește elevilor despre jertfa creștină, despre iubirea de semeni și dragostea de a dărui, de a le face oamenilor în vârstă, unii dintre ei singuri, o mică bucurie!

Iar mesajul de încheiere a profesoarei Cimpoeșu către elevii săi a fost unul plin de substanță: „Prețuirea și ajutorarea vârstnicilor sunt expresii ale maturității spirituale și sociale în viața comunității!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here